}

Man-Fre: 07.00-16.00 , Weekend: Efter aftale

DØGNVAGT RING 51 91 91 51

DØGNVAGT
RING 51 91 91 51

Kender du forskellen på godt håndværk?

De fleste kender nok forskellen på en elektriker lærling og elektriker. Men få kender forskellen mellem en elektriker, en elinstallatør og en autoriseret elinstallatør. Det er vigtigt at du kender forskellen, da det er din sikkerhed for et godt håndværk med garanti og at dokumentationen er udarbejdet korrekt.

Forskellen på de forskellige udtryk:

For at gøre det lidt simpelt, har vi stillet de 4 forskellige grupper op herunder, med en kort forklaring til hver.

  • Elektrikerlærling er en person som under sin 4½ årige uddannelse til at blive elektriker (svend).
  • Elektriker er personen som du møder, når du får en medarbejder ud. Han er sagkyndig.
  • Elinstallatør har 2 års uddannelse mere, men har ikke bestået en 6 timers skriftlig autorisationsprøve. Personen må derfor ikke ansætte elektrikere/lærlinge eller have sin egen virksomhed.
  • Autoriseret Elinstallatør har 2 års uddannelse mere og har bestået sin autorisationsprøve og kan derefter søge godkendelse hos Sikkerhedsstyrelsen (SIK) og dermed få sit autorisations nummer. Først herefter må han ansatte elektrikere og lærlinge, samt kalde sig for ”faglig ansvarlig”.

Tryghed ved el arbejde

Se om din elektriker arbejder under en autoriseret elinstallatør:

En elektriker må ikke udfører el arbejde, hvis ikke han er ansat i en autoriseret elektriker virksomhed, som har en aut. elinstallatør ansat som faglig ansvarlig. Elektrikeren må heller ikke arbejde i sin fritid, bare fordi han er ansat i virksomheden. Det arbejde elektrikeren laver skal som hovedregel godkendes af installatøren – hvilket sort arbejde ikke er!

En måde du som forbruger kan sikre dig at el virksomheden rent faktisk er autoriseret er ved at slå virksomheden op på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. Styrelsen har udarbejdet en lille video som er yderst tankevækkende, se den herunder.

 En autoriseret virksomhed = din garanti:

Det er vigtigt at hyre en autoriseret elinstallatør virksomhed, når du skal have udført el arbejde. Det er din garanti for at arbejdsmiljøreglerne, L-AUS, beregningerne af din installation og ikke mindst hjælper til at mindske sort arbejde.

Strøm er ikke noget man skal spøge med, der sker iflg. Forsikringsbranchen sker der ca. 9000 brande om året som kan ledes direkte tilbage på dårligt el arbejde.
Klik på videoen og se hvor slemt det gik til da der opstod brand i de elektriske elinstallationer på Hotel Impala i Silkeborg. 10 august 2017.

     

Holmens El & Teknik ApS:

Holmens El & Teknik er en autoriseret elinstallatørvirksomhed. Så hos os er du 100% i trygge hænder. Vi sikre at den installation vi udfører hos dig, er en vi kan stå inde for. Så kontakt os i dag og lad os give dine elinstallationer et serviceeftersyn.

 

Elektriker København