}

Man-Fre: 07.00-16.00 , Weekend: Efter aftale

DØGNVAGT RING 51 91 91 51

DØGNVAGT
RING 51 91 91 51

Case: Bruger venlig dokumentation

Et af de store ønsker fra Louise og Klaus var at alle el installationer var ordenligt dokumenteret. Holmens El & Teknik lavede derfor en nogle bruger venlige tegner hvor parret kan se på hvilken gruppe hver afbryder/stikkontakt og udtag går til. Der blev desuden udført alle lovpligtige test på deres el installationer der i blandt test af HPFI relæ (RCD/Fejlstrømsafbryder).

Klik på billedet for at se det i stor version

Hvorfor lave el installation dokumentation?

Det er vigtigt at dokumentere det el arbejde som elektrikeren har lavet. Dette kan ske ved at man f.eks. udarbejder tegninger over hvor kablerne er fræset ind i væggene eller trukket gennem eksisterende rør i huset, så fremtidige håndværkere vil have let mulighed for at kunne udfører deres arbejde og ikke skal bruge tid og penge på noget der allerede er fundet.

Vores elektrikere har fundet disse føringsveje i huset og disse er blevet indtegnet på plantegningen over huset, hvorefter denne er blevet printet ud til kunden. Disse informationer er guld værd for alle håndværkere der kommer i huset, som af den ene eller anden årsag skal bore, trække eller på anden vise finde ud af hvor der er gemt el installationer.

Klik på billedet for at se det i stor version

KLS dokumentation

I lige så høj grad som tegninger er en lovpligtig dokumentation, er KLS (kvalitets ledelsessystem). Typisk består KLS’en af 28 spørgsmål som skal besvares af elektrikeren, mens han står ude på sagen. Denne dokumentation skal gemmes i mindst 5 år, af virksomheden. Det er Sikkerhedsstyrelsen der ved kontrolbesøg i virksomheden, kontrollere om denne dokumentation er udført korrekt.