}

Man-Fre: 07.00-16.00 , Weekend: Efter aftale

DØGNVAGT RING 51 91 91 51

DØGNVAGT
RING 51 91 91 51

Nyt EU direktiv stopper fra i dag salget af halogenpæren på det danske og europæiske marked.

Et nyt EU direktiv sætter pr. 1 september 2018 en stopper for salget af den velkendte halogenpære på hele det europæiske marked. Det skyldes at de bruger langt mere strøm end den nye LED lyskilde teknologi.

Holmens El & Teknik ser stadig mange som benytter halogenpærer i husholdningen, sågar glødepærer som bruger endnu mere strøm. Derfor vil vi gerne komme med en opfordring til alle om at skifte deres lyskilder ud til LED.

HalogenpærerHalogenpære med fatning

Penge at spare

Og der ér bestemt noget at vinde for ens pengepung, hvis man skifter til LED lyskilder.

  • En halogenpære bruger typisk ca. 5 gange så meget strøm som en LED. Så her er en stor besparelse gemt, ved at skifte til LED teknologien.
  • Derudover kan LED lyskilder holde i 15-20 år, mens en halogenpærer har en levetid på ca. 2 år.

Stadig lovligt at bruge

EU forbuddet mod halogenpærer skulle være trådt i kraft allerede i 2016, men blev udskift da LED teknologien ikke var udviklet noget til kunne fuldt ud erstatte halogenpæren.

Butikkerne rundt om har ikke mulighed for at købe flere halogenpærer, så længe de har dem på lager har du mulighed for at kunne bruge dem. Selvom alt økonomisk taler imod at du forsat bruger disse.

Beregn din besparelse

Energiministeriet har udarbejdet et beregnings værktøj, hvor du som forbruger kan beregne din besparelse ved at skrifte til LED. Beregningen giver dig en samlet besparelse over en 7-årige periode.
Energiministeriets LED beregner

FAKTA

  • Halogenpæren blev udfaset fra 1. september 2018.
  • LED lyskilders energiforbrug er ca. 1/5 af en halogenpære.
  • En beregning fra Energiministeriet viser at små og mellemstore virksomheder kan i gennemsnit spare 31.032 kr. over 7 år, hvis de udskrifter til LED-belysning.
  • Ved EU’s nye direktiv om halogenpærer forventes det at sænke CO2-udledningen med 15 millioner ton om året. Det svare til hele Portugals årlige elforbrug.
  • Ifølge PHILIPS kan forbrugerne spare op til 900 kroner om året. Dette skyldes LED lyskildernes lavere energiforbrug, men også at LED har en væsentlig længere levetid.
  • Udfasningen af de gamle gløde lyskilder blev i EU vedtaget tilbage i 2012.

 

Logo Hvid Baggrund